IS EEN DURE CRÈME BETER DAN EEN GOEDKOPE?

  • Geplaatst op
  • Door The Modelhouse tv
  • 0
IS EEN DURE CRÈME BETER DAN EEN GOEDKOPE?

Is een dure crème beter voor je huid dan een goedkope? Of kan je net zo goed een potje van vier euro aanschaffen uit het schap van een voordelige supermarktketen?

Een zacht gevoel kost weinig
Als je je huid alleen een beetje vet wilt houden hoeft een crème niet duur te zijn. Een simpele crème bestaat namelijk alleen maar uit water + vet + bewaarmiddelen en wat bind/verdikkingsmiddelen. Vaak worden er voor de beleving vervolgens nog wat geur- en kleurstoffen toegevoegd. Zo’n potje heeft de producent niet meer dan een euro gekost!

Mooie ingrediënten zijn kostbaar
Het wordt anders als je een crème wilt gebruiken met actieve stoffen die in een voldoende hoge concentratie aan het product zijn toegevoegd. Aan stoffen die je huid beschermen, herstellen of kalmeren hangt een prijskaartje. Let er dan wel op dat die actieve stoffen niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst vermeld staan. Helaas voegen fabrikanten heel vaak verwaarloosbare concentraties toe aan een crème zodat ze de ingrediënten kunnen gebruiken voor hun marketing. Ook is het verstandig om producten in potjes te laten staan want dure en werkzame ingrediënten worden snel geïnactiveerd door zuurstof en dan weet je zeker dat die dure creme weinig meer voor je huid zal doen!

Duur is dus toch beter?
Als laatste wil ik je graag meegeven dat een product op basis van de ingrediënten echt nooit meer dan zo’n 70 euro hoeft te kosten (en dat is al heel veel).  Check dus bij het shoppen goed de prijs, verpakking en de ingrediëntenlijst. Dan weet je dat je waar voor je geld koopt en dat is best fijn in deze dure maand!

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Last van acné? Doe dit dan niet!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden