DEZE HAARTIPS HELPEN JE LOKKEN DE WINTER DOOR

  • Geplaatst op
  • Door The Modelhouse tv
  • 0
DEZE HAARTIPS HELPEN JE LOKKEN DE WINTER DOOR

In de winter moeten we extra lief zijn voor onze haardos, want deze tijd van het jaar kan ervoor zorgen dat je haar pluist. En uitdroogt. Daar wordt niemand blij van! Maar wees niet getreurd, deze 4 simpele tips helpen je lokken de koude maanden door.

Lees en leer!

1. Was je haar met lauwwarm of koud water
In deze kou spring je liever niet onder een lauwwarme douche… Toch is het goed om te proberen: heet water kan de natuurlijke oliën en de vochtbalans van je haar verminderen waardoor het haar droog en breekbaar wordt. Was het dus met lauwwarm tot – sorry not sorry – koud water.

2. Verzorg je hoofdhuid
Door de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten kan je hoofdhuid in de winter nog wel eens jeukerig aanvoelen en heb je meer kans op schilfertjes. Om dit te voorkomen kun je haarolie in je hoofdhuid masseren en dit even laten intrekken. Let wel: voordat je je haar wast met shampoo. P.S. vraag aan je kapper welke olie het beste bij jouw haartype en huid past. 

3. Was de punten van je haar niet te vaak met shampoo 
Dat je je haar sowieso niet te vaak moet wassen weet iedereen: het zorgt voor minder volume en beschadigd je haar.  En je verwend je haar daarmee, waarom het eerder vet wordt wanneer je, je haardos niet elke dag door de wasstraat haalt. Nobody wants that!

4. Slaap op een zijden kussen  
Slapen op een zijden kussen is geen overbodige luxe. Sterker nog: het is een investering voor een lange tijd. Zijde is misschien wat duurder dan een katoenen kussen maar het is voor zowel je huid als je haar enorm goed. Het slapen op een zijden kussen zorgt voor een gehydrateerde huid van je gezicht en zorgt dat je haar minder gaat pluizen. Tevens zorgt het voor minder gespleten haarpunten.

Lees ook: Dit is de beste haarkleur voor jouw huidskleur


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden